Opdracht plaatsen Inschrijven als monteur

De remschijven zijn cruciale onderdelen bij het afremmen van uw voertuig. Zonder goede remschijven bent u namelijk niet in staat om uw voertuig tot stilstand te brengen. Van 100 naar 0 is immers belangrijker dan van 0 naar 100!

Evenals de remblokken zijn de remschijven hierbij ook slijtage onderhevig, doordat de remblokken bij het remmen onder grote kracht tegen de remschijven worden gedrukt. In tegenstelling tot de remblokken draaien de remschijven met het wiel mee, waardoor de bewegingsenergie van het voertuig wordt omgezet in warmte. Veel remschijven zijn daarom voorzien van ventilerende holtes voor een betere hittegeleiding.

Desondanks zorgen de hoge temperaturen en het frictiemateriaal van de remblokken voor corrosie, groeven, scheuren en vervorming aan de remschijven. Hierdoor ervaart u minder remweerstand en ondervindt u slechte remprestaties naarmate de slijtage toeneemt. Indien dit het geval is zal de remweg langer worden en moeten uw remschijven vervangen worden, gemiddeld gaan remschijven 40.000 km mee. Als u twijfelt  of uw remblokken of remschijven vervangen moeten worden, is het raadzaam om het remsysteem bij een gespecialiseerd autobedrijf te laten controleren. Vaak kunnen autobedrijven ter plaatse een remmentest uitvoeren om te bepalen of uw remschijven vervangen moeten worden.

Om te voorkomen dat uw remschijven te snel slijten, is het belangrijk om de remblokken tijdig te vervangen. Remblokken die te ver zijn versleten versnellen immers de slijtage van de remschijven, waardoor de remschijven eerder vervangen moeten worden. En wanneer u de remschijven moet vervangen is dit vele malen prijziger dan de remblokken vervangen. Als de remschijven vervangen worden moeten namelijk automatisch ook de remblokken vervangen worden om een goede remvertraging te garanderen. Zodoende liggen de kosten voor het vervangen van de remschijven een stuk hoger.