Opdracht plaatsen Inschrijven als monteur
Website Movible pikt garagebedrijf werk af
automobielmanagment GOEDE LOGO.jpg
De garage heeft er een concurrent bij. Een goedkope concurrent. Het is Movible.nl .

Movible vindt voor de consument autotechnici op maat. Maar die krijgen ook extra omzetkansen. Ondernemer Jorn Besselink (19) begon met Movible.nl als gewone studieopdracht. Al snel merkte hij dat er veel belangstelling was voor een website waarop vraag en aanbod bij elkaar komen. Inmiddels hebben zich een kleine negenhonderd ondernemers ingeschreven en vinden steeds meer klanten de weg naar de site.

Technici en bedrijven uit de auto- en motorbranche kunnen zich inschrijven met opgave van hun specialisatie. Met het Kamer van Koophandel-nummer wordt gecontroleerd of het om een echte ondernemer gaat. De inschrijving is gratis. Als het systeem hem daadwerkelijk opdrachten oplevert, betaalt de ondernemer na een maand een bescheiden vaste bijdrage.

Iedereen die een reparatie of verbetering wil laten verrichten aan zijn auto, motor of caravan, kan de klus kosteloos inschrijven op movible.nl. De klant kan kiezen uit een aantal rubrieken, zoals voertuigen, vaartuigen en kampeervoertuigen. In de subrubriek kan worden aangegeven om wat voor soort klus het gaat. Motorisch, elektronisch, bekleding, spuitwerk etc. Tevens wordt de veilingduur bepaald en moet de klant zijn kenteken opgeven. De ingeschreven vakmensen kunnen een vrijblijvende offerte uitbrengen. Door middel van het kenteken kunnen zij op speciale websites de technische gegevens van het voertuig achterhalen. Na afloop van de veilingduur kan de klant kiezen uit diverse offertes. Uiteraard bepaalt hij zelf of hij gaat voor een lage prijs of een extra hoge kwaliteit.

Voor bouwklussen bestond dit systeem al een tijd, vertelt Besselink op de website van de lokale krant Het Klaverblad. "Maar niemand is op het idee gekomen om een aparte website voor de autobranche te ontwerpen. We hebben het meteen professioneel aangepakt. Het programmeerwerk en grafisch ontwerp van de site heb ik uitbesteed aan vakmensen."
Terug