Opdracht plaatsen Inschrijven als monteur
Mijn eigen stagebegeleider
brabantsdagblad GOED.JPG
Hij zit er als een echte directeur bij in het kantoor van de Dutch Media Group, wat hij mag lenen. De 19-jarige Jorn Besslink uit Vught heeft sinds mei van dit jaar zijn eigen, goedlopende website. „Per dag heeft mijn site gemiddeld 1500 individuele bezoekers.” De student Ondernemer Groothandel aan het Koning Willem I College is zichtbaar trots op wat hij heeft opgezet. Hij heeft het zo druk dat hij vijf dagen in de week aan het werk is. Colleges volgen schiet er op dit moment dus een beetje bij in. „Maar school werkt goed mee. Ik krijg vrijstelling van de lessen, een beetje zoals kermis- en circuskinderen.”

En waar surfen die 1500 bezoekers per dag dan naartoe? „Mijn site heet movible.nl. Op deze site kunnen bezoekers oproepen voor reparaties aan allerlei voertuigen plaatsen. Monteurs kunnen vervolgens op de aangeboden diensten bieden.” Monteurs moeten zich aanmelden en kunnen vervolgens voor een maandelijks bedrag onbeperkt bieden.

Dat Jorn nu amper meer op school heeft het KW1C eigenlijk aan zichzelf te danken. „Ik heb de site gemaakt naar aanleiding van een schoolopdracht. Een positief uit de hand gelopen opdracht ja, dat kun je wel zeggen.” Samen met drie investeerders ‘runt’ hij op dit moment movible.nl. „En één van hen kwam met het idee. Dat heb ik toen uitgewerkt en dit is ervan gekomen.”

Ondanks zijn lange dagen lijden zijn sociale contacten er niet onder. „Ik zie mijn vrienden en vriendin nog elke avond. En ik ben elke zondag actief bij VFC Zwaluw, met name in de derde helft. Tegenover de positieve reacties van zijn vrienden staat de terughoudendheid van zijn ouders. „Ze stonden aanvankelijk niet te springen. Maar nu ze zien dat het goed gaat en de pers af en toe langs komt zijn ze wel trots op me, geloof ik.”

Hoe de toekomst eruit ziet voor Jorn en zijn bedrijf weet hij nog niet. „Na mijn studie kan ik rustig gaan kijken óf en hóe ik doorga met movible.nl. Misschien wil ik er wel mee naar het buitenland.” Stiekem hoopt hij de site voor veeld geld te kunnen verkopen. „Het is mooi om vanaf nul te beginnen en zo veel geld verdienen. Maar hoeveel ik er nu voor kan krijgen? Ik heb geen idee.” Voorlopig staat afstuderen voorop. „En in dat kader kan ik stage lopen bij mijn eigen bedrijf”, lacht Jorn. „Een betere stagebegeleider kan ik me niet wensen.”
Terug