Opdracht plaatsen Inschrijven als monteur
Studerende ondernemer of ondernemende student?
bosscheomroep.gif
’s-HERTOGENBOSCH - Kapotte uitlaat, stuurhuis vervangen, een ander kleurtje voor de scooter of een nieuwe buiskap voor de zeilboot. Mooie klussen maar waar zijn die gouwe handjes en wie doet het tegen een redelijke prijs? Movible.nl biedt uitkomst. Steeds meer mensen weten deze marktplaats te vinden als het gaat om voordelig kluswerk.

Wie erachter zit? Slimme student en kersverse ondernemer Jorn Besselink: “Ik had altijd al die drang om mijn eigen weg te gaan.” OK, eerst eindexamen doen maar verder zit hij volop in business. Net negentien jaar en nu al zo druk als een klein baasje. Sterker nog: hij is het al. Dagelijks brengt Jorn Besselink zijn opleiding in de praktijk. Ik heb altijd de neiging om honderd procent voor mijn werk te gaan. En daar bleef het niet bij. Intussen broedde de ondernemende student naast zijn opleiding Ondernemer Internationale Groothandel aan het Bossche Koning Willem I College een plan uit: een digitaal platform voor mensen die wat minder te besteden hebben maar wel hun voertuig up-to-date willen houden. Uit marktonderzoek blijkt dat consumenten juist nu behoefte hebben aan monteurs die tegen een schappelijke prijs allerlei reparaties uitvoeren. Maar waar vind je ze? Bij ondernemende student Jorn begon het ondernemersbloed te stromen. Samen met een paar vrienden lanceerde hij afgelopen mei de website Movible.nl, Spaans voor mobiel. Het loopt al lekker. Zijn studie staat wel even op een laag pitje.

Hoe werkt het?
In Movible.nl komen vraag en aanbod bij elkaar. Wie een monteur of schadehersteller nodig heeft, zet gratis een omschrijving van de opdracht op de site. In maximaal zestig dagen kunnen monteurs die zich hebben aangesloten bij Movible een bod uitbrengen. De adverteerder kiest uiteindelijk de meest geschikte monteur met de beste offerte en sluit vervolgens een deal. De kredietcrisis speelt Jorn in de kaart: “Over de prijs kun je flink onderhandelen. Er wordt soms aardig tegen elkaar opgeboden. Natuurlijk kun je als klant selecteren op het goedkoopste aanbod. Kies je voor de duurste monteur, dan weet je dat het iemand kan zijn met meer ervaring.” Zeilschip Het succes zit hem vooral in de formule die mikt op prijsbewuste particulieren en het groeiende aanbod van kleine zelfstandigen, ofwel ZZP-ers. Nederland telt inmiddels bijna één miljoen zelfstandige ondernemers. Jorn vertelt: “Veel van die deskundige vakmensen zijn op zoek naar opdrachten. Juist in deze economisch onzekere tijd is een site voor automonteurs met een eigen bedrijf een leuke bron van inkomsten. ” Voor reparatie of schadeherstel aan auto, motor, brommer, caravan of boot is Movible voortaan een echte ontmoetingsplaats. Vragen lopen uiteen van inbouw van elektronica, tuning en pimping, schadeherstel en APK-keuringen tot een heel zeilschip osmosevrij maken. Jorn zegt: “Eigenlijk alles wat gemotoriseerd is. Neem bijvoorbeeld de aanvragen op de sector bedrijfsvoertuigen. Waar vind je nog een goede monteur voor een graafmachine?”
New kid on the block Jorn Besselink
Terug