Opdracht plaatsen Inschrijven als monteur

De koppakking van uw voertuig functioneert als een vloeistof- en gasdichte afdichting tussen het motorblok en de cilinderkop. De koppakking wordt daarbij blootgesteld aan zeer hoge gasdrukken, waardoor de koppakking slijtage onderhevig is en lek kan raken. Daarom is het belangrijk uw koppakking regelmatig te controleren, en wanneer uw voertuig een lekke koppakking heeft is het raadzaam uw koppakking zo snel mogelijk te vervangen. Een lekke koppakking kan namelijk leiden tot ernstige defecten elders aan uw voertuig, waaronder oververhitting van het motorblok.

De koppakking kan op verschillende plekken een lek bevatten. Zowel tussen het koelwater en de cilinder als tussen de cilinders in. Als dit het geval is loopt de motor op minder cilinders, waardoor de kans op defecte aanzienlijk toeneemt. Bij een lekke koppakking kunnen er namelijk vloeistoffen de verbrandingsruimte inlopen met oververhitting van het motorblok tot gevolg. U herkent dit door een spierwitte rookontwikkeling uit uw uitlaat. Bij het geregeld meten van uw compressie kunt u tijdig een lek achterhalen en de schade beperken door de koppakking te vervangen. Dit scheelt u aanzienlijk in de kosten en verlengt de levensduur van uw motorblok.

Als u twijfelt of uw koppakking vervangen moet worden is het verstandig om dit door een specialist te laten beoordelen. Op movible.nl kunt u gratis een opdracht plaatsen en daar uw problemen omschrijven. Monteurs kunnen u vervolgens deskundig advies geven of en wanneer uw koppakking vervangen moet worden. Als u hierna besluit dat de koppakking vervangen moet worden, kunt u dit het beste door een gespecialiseerd autobedrijf laten uitvoeren.

De koppakking vervangen is namelijk een specialistische handeling, omdat de koppakking vaak op moeilijk bereikbare plekken gemonteerd zit. Hierdoor kunnen de kosten voor een koppakking vervangen soms ook aardig oplopen, doordat er veel arbeidsuren in het demonteren en monteren van onderdelen uit het motorblok gaat zitten. De monteurs van Movible.nl kunnen u vooraf een duidelijke indicatie van de kosten geven, zodat u achteraf niet versteld hoeft te staan over de kosten van het vervangen van uw koppakking.