Opdracht plaatsen Inschrijven als monteur

Een kleine onderhoudsbeurt ,beter bekend als een kleine beurt, is een periodieke controle van enkele belangrijke auto onderdelen. Een kleine beurt dient jaarlijks eenmaal plaats te vinden om de prestaties van uw auto te optimaliseren en de duurzaamheid van enkele auto onderdelen te verlengen. Afhankelijk van uw rijstijl, de kilometerstand, de leeftijd en het type auto dat u rijdt kan dit per voertuig verschillen. Veel fabrikanten bieden zodoende ook een onderhoudsinterval die u kan helpen bij het plannen van een kleine beurt. U kunt dit doorgaans terug vinden in het onderhoudsboekje van je voertuig.

Een kleine beurt is echter geen verplicht controle- of keuringvereiste, waardoor bedrijven zelf invulling kunnen geven aan de inhoud van een kleine beurt. Desondanks zijn er bij een kleine beurt wel onderdelen te onderscheiden die door veel monteurs gecontroleerd worden. Veelal worden er bij een kleine beurt enkele vitale functies gecontroleerd. Hierbij moet u denken aan de banden, het remsysteem, de verlichting, de ruiten en de uitlaat. Verder worden er diverse vloeistoffen bijgevuld of vervangen en wordt de motorolie ververst.

Een kleine beurt is zodoende een goede investering om te besparen op onnodig hoge reparatie kosten die zich mogelijk in de toekomst kunnen voordoen. Om de kosten van een kleine beurt laag te houden is het wel raadzaam ten allen tijden goede afspraken met het autobedrijf te maken. Het kan namelijk voorkomen dat er enkele defecten geconstateerd worden en dat onderdelen vervangen of gerepareerd moeten worden. Uiteraard neemt dit extra kosten met zich mee en moet hier goed over gecommuniceerd worden!