Opdracht plaatsen Inschrijven als monteur

Een grote beurt is eigenlijk een uitbreiding van een “kleine beurt” , waarbij uw voertuig op uiteenlopende punten vakkundig gecontroleerd en nagelopen wordt. Een grote beurt is echter geen verplicht controle- of keuringvereiste, waardoor bedrijven zelf invulling kunnen geven aan de inhoud van een grote beurt. Desondanks zijn er bij een grote beurt wel onderdelen te onderscheiden die door veel monteurs gecontroleerd worden. De controles en de onderhoudswerkzaamheden die bij een grote beurt worden uitgevoerd hangen doorgaans samen met de levensduur van diverse auto onderdelen.

Uw auto heeft immers diverse slijtage onderhevige onderdelen die periodiek vervangen of onderhouden dienen te worden. Indien hier niet zorgvuldig mee om wordt gegaan, kunnen zich meerdere defecten voordoen die eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden. Het is dus ook aan te raden om de grote beurt met enige regelmaat uit te laten voeren.

Een grote beurt komt immers ten goede aan de veiligheid en duurzaamheid van uw auto. Veel fabrikanten adviseren zodoende op basis van kilometertelling ook een onderhoudsinterval die u kan helpen bij het plannen van een grote beurt. Als u twijfelt of het noodzakelijk is om een grote beurt te laten uitvoeren kunt u dit opzoeken in het onderhoudsboekje van uw auto of een gespecialiseerd autobedrijf raadplegen.

Ondanks dat de inhoud van een grote beurt per bedrijf kan verschillen zijn er wel overeenkomende controle onderdelen te onderscheiden. Tijdens een grote beurt worden er gewoonlijk diverse vloeistoffen ververst of bijgevuld, worden er diverse filters en bougies vervangen en wordt de motorolie bijgevuld. Verder wordt uw voertuig gecontroleerd op enkele slijtage onderhevige onderdelen en wordt er gekeken naar diverse veiligheidsaspecten van uw auto. Met name de motor, de brandstoftank, de gasbediening, het remsysteem en de versnellingsbak vereisen bij een grote beurt extra aandacht.