Opdracht plaatsen Inschrijven als monteur

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Afhankelijk van het type voertuig moet de APK keuring binnen een specifiek tijdsbestek herhaald worden. U kunt zich op onze site aanmelden voor de movible.nl APK check, waarmee u direct te weten komt wanneer uw APK keuringsdata afloopt. Indien u uw voertuig niet tijdig APK laat keuren loopt u immers het risico om een boete op te lopen. Tevens bent u bij een ongeval niet verzekerd als u met een APK ongekeurd voertuig rondrijd.

Tijdens de periodieke keuring komen de veiligheids- en milieuaspecten van uw auto aan bod. Uw auto wordt op een groot aantal punten gekeurd. De belangrijkste algemene punten waar op gelet wordt is het voertuigidentificatienummer, de brandstofsoort en de voertuiggegevens. Verder let de APK keuringsmeester onder andere op de remmen, wielophanging, schokdempers, autobanden, stuurinrichting, autoverlichting en carrosserie. Op het gebied van veiligheid en milieueisen. Zo wordt er bij de banden bijvoorbeeld gekeken naar de diepte van het profiel en eventuele beschadigingen. En wordt er gekeken of uw auto voldoet aan de milieueisen.

De frequentie waarmee uw auto APK keuring plaats moet vinden hangt af van de brandstof waarop uw auto rijdt, hoe zwaar uw auto is en wanneer uw auto voor het eerst op de weg is toegelaten. U kunt de gegevens van uw voertuig gratis opvragen via de website van het RDW.

Om er zeker van te zijn dat de APK data van uw voertuig tussentijds verloopt is het verstandig deze informatie voortijdig op te vragen. Vervolgens kunt u uw voertuig tot 2 maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. Dit moet gebeuren bij een RDW-erkend bedrijf, u herkent een RDW-erkend bedrijf aan het RDW-erkenningsschild en de RDW-sticker. Na de APK keuring komt oude vervaldatum te vervallen en wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd.