Opdracht plaatsen Inschrijven als monteur

Het is belangrijk dat u een specialist tijdig uw distributieriem laat controleren om vast te stellen of en wanneer uw distributieriem vervangen moet worden. De distributieriem zorgt voor de aandrijving van verschillende componenten in het motorblok en is daarom een essentieel onderdeel van uw voertuig. Hoofdzakelijk dient de distributieriem voor de aandrijving van een of beide nokkenas(sen). De nokkenas(sen) drukken de klepveren de motor in, waardoor distributieriem zwaar belast wordt. Sommige auto’s zijn daarom niet uitgerust met een distributieriem, maar met een plaatsvervangende ketting of tandwielen. 

De distributieriem maakt echter aanzienlijk minder geluid, waardoor veel fabrikanten nog steeds voor deze verbinding kiezen. Het nadeel daarvan is dat de distributieriem slijtage onderhevig is en regelmatig onderhouden en indien nodig de distributieriem vervangen moet worden. Houdt u daarbij niet vast aan de op papier vast gestelde levensduur.

De gebruiksintensiteit van uw voertuig is namelijk sterk van invloed op de duurzaamheid van uw distributieriem. De distributieriem wordt immers blootgesteld aan grote krachten, waarbij temperatuur wisselingen ook van invloed zijn. En ondanks dat de distributieriem gemaakt is van een met trekdraad versterkte soort kunststof loopt u het risico dat de distributieriem door achterstallig onderhoud breekt en de distributieriem vervangen moet worden.

Wanneer de distributieriem breekt kan dit resulteren in ernstige schade aan andere componenten van uw motorblok waardoor de kosten van de ,aanvankelijk simpele, reparatie aanzienlijk kunnen oplopen. Laat een specialist dus tijdig uw distributieriem controleren om vast te stellen of en wanneer uw distributieriem vervangen moet worden. Afhankelijk van het merk en type distributieriem dat bij uw voertuig is toegepast moet de distributieriem immers periodiek vervangen worden. Bij de meeste fabrikanten is de levensduur van de distributieriem tussen de 60.000 - 120.000 kilometer vastgesteld, houd dit dus goed in de gaten.