Opdracht plaatsen Inschrijven als monteur

Het is zeer belangrijk dat uw voertuig is uitgerust met een goed functionerend autoverlichting systeem. Uw auto verlichting is namelijk niet alleen toepasbaar in de avond, ook overdag kan uw auto verlichting in diverse verkeersituaties zeer bruikbaar zijn. De verlichting is dan ook een belangrijk veiligheidsaspect van een voertuig en een onmisbaar onderdeel voor de interactie met uw medeweggebruikers.

Het begrip autoverlichting is echter een ruime benaming, het autoverlichting systeem bestaat namelijk uit verschillende functionaliteiten en onderdelen.  Alle componenten hebben een eigen functie en zijn in afzonderlijke situaties (verplicht) toepasbaar. Door een defect ergens is het circuit kan dus niet alleen u, maar kunnen ook uw medeweggebruikers in gevaarlijke verkeerssituaties terecht komen. Bovendien kan een kapotte of ongeldige verlichting reden zijn voor afkeuring van uw APK. Tevens loopt u de kans om hier beboet voor te worden. Het is daarom erg belangrijk om de verlichting regelmatig te controleren en indien nodig te repareren of te vervangen.

Het voeren van een kapotte of ongeldige autoverlichting kan al snel leiden tot gevaarlijke situaties en onnodig hoge kosten. Met name het remlicht is daarbij een belangrijk onderdeel voor de interactie met uw medeweggebruikers. Als uw remlicht niet naar behoren werkt kunnen uw medeweggebruikers immers niet adequaat op uw handelingen reageren wat tot gevaarlijke verkeerssituaties kan leiden. Wees zuinig op uw motorvoertuig en op uzelf en laat tijdig uw remlicht vervangen als deze niet meer naar behoren werkt.

Tegenwoordig is het raadzaam om uw autolampen door een specialist te laten vervangen. Het komt namelijk steeds vaker voor dat de autoverlichting moeilijk bereikbaar is, waardoor het lastig is om de autolampen zelf te vervangen. Daarnaast zijn of worden steeds meer auto’s uitgerust met xenon autoverlichting. Waarbij zelfs bij de allernieuwste modellen i.v.m. hoogspanning  gevaar wordt afgeraden om de koplampen zelf te vervangen.