Opdracht plaatsen Inschrijven als monteur

Bij de APK keuring van uw voertuig is de uitlaat een belangrijk aspect om aan de APK keuringseisen te voldoen. Een auto uitlaat zorgt namelijk voor de demping van het geluidsniveau en minimaliseert de uitstoot van schadelijke stoffen, zodat u binnen de toegestane wettelijke geluid- en milieunormen blijft. Daarnaast optimaliseert een goed werkende uitlaat het verbrandingsproces in de motor, waardoor het brandstofgebruik geminimaliseerd wordt.

Indien u problemen met de auto uitlaat ondervindt is het dan ook raadzaam de uitlaat te repareren en/of spoedig te vervangen. Een auto uitlaat is immers slijtage onderhevig en kan verschillende defecten bevatten. De uitlaat dient zodoende regelmatig gecontroleerd, onderhouden en indien nodig gerepareerd te worden. Daarnaast kan de uitstoot van schadelijke stoffen en het overtreden van de geluidslimiet beboet worden. Voorkom boetes en beperk de kosten van een nieuwe uitlaat. Laat zodoende tijdig uw uitlaat repareren!

De uitlaatgassen waar een auto uitlaat aan wordt blootgesteld bevatten namelijk watermoleculen die bij stilstand van de motor condenseren. Hierdoor is roestvorming een veelvoorkomend oorzaak van lekkages in het uitlaatsysteem. Tevens kunnen er beschadigingen optreden door trillingen die ontstaan tijdens het rijden, waardoor het erg belangrijk is dat de rubbers waar de uitlaat mee gemonteerd wordt de trillingen isoleren van de carrosserie.

Wanneer het uitlaatsysteem doorroest of beschadigd raakt, is het systeem niet meer gesloten. De prestaties van uw voertuig kunnen hierdoor beïnvloed worden, waardoor uw rijervaring mogelijk verslechterd. Indien dit het geval is en het metaal is gescheurd of afgebroken, is er sprake van een lekke uitlaat.

Als uw auto een lekke uitlaat heeft zult u dit zeker horen. De uitlaat produceert dan een veel zwaarder geluid, wat voor u een teken moet zijn om de uitlaat te repareren of te vervangen. Het is verstandig om dit door een specialist te laten beoordelen. Hedendaags zijn er namelijk veel verschillende uitlaat reparatietechnieken, waardoor de uitlaat in veel gevallen gewoon gerepareerd kan worden.