Opdracht plaatsen Inschrijven als monteur

Uw auto bumper dient als bescherming van de constructie van uw auto en lopen bij (kleine) ongevallen vaak (lichte) schade op, waardoor de autobumper zijn functionaliteit kan verliezen en u uw kunststof bumper repareren moet. Afhankelijk van de omvang van de schade kan uw bumper door diverse reparatiemethodes in de oude staat herstelt worden. Zo hoeft de bumper niet altijd in zijn geheel vervangen worden. Maar kan in het geval van lichte schade zoals een deuk of een kleine scheur, de bumperschade met alternatieve reparatietechnieken herstelt worden.

Doormiddel van kunststof reparatie, het restylen van deuken en andere technieken kunt u zo overbodig hoge vervangingskosten omzeilen. Scheuren of gaten in de bumper kunnen zodoende vaak onzichtbaar hersteld worden. Afhankelijk van de samenstelling van het materiaal zijn er vaak verschillende reparatiemethodes toepasbaar. De meest gebruikelijk zijn kunststof bumper reparatie, waarbij gebruik gemaakt wordt van kunststoflastechnieken en plamuur om de sterkte van de bumper opnieuw te garanderen.

Kunststoflastechnieken worden enkel toegepast als de omvang van de schade het mogelijk maakt om twee beschadigde delen opnieuw aan elkaar te smelten. Kunststoflastechnieken worden zodoende vooral toegepast om scheuren in kunststof bumpers te repareren. De schadeplek wordt vervolgens nog geplamuurd en opgeschuurd om de bumper in oude staat te herstellen. Het plamuren van een bumper wordt tevens gebruikt om grotere schadeplekken te repareren en op te vullen. Indien de schade niet groter dan je handpalm is kan de bumperschade op deze manier mogelijk nog herstelt worden.

Het is echter niet altijd mogelijk om de bumperschade te herstellen. In sommige gevallen moet de auto bumper vervangen worden. Op Movible.nl kunt u precies aangeven wat voor bumper reparatie u wenst en bepaalt u welke specialisten en/of bedrijven uw bumper repareren. Het garagebedrijf kan u vervolgens een voordelige prijs aanbieden om uw kunststof bumper te repareren of uw auto bumper te vervangen.