Opdracht plaatsen Inschrijven als monteur

Een auto airco is doorgaans geen overbodige luxe. In de zomer houd de airco uw auto lekker koel en in de herfst en winter voorkomt uw airco dat de ruiten van uw auto beslaan. Het is dus vervelend dat u door een defecte airco minder prettig in uw voertuig stapt. Niets is immers lekkerder dan in een frisse auto stappen die u verkoeling biedt terwijl u buiten een ritje maakt in de prachtige zomerzon. Dat betekent dat niets zo vervelend is als in een file terechtkomen met een kapotte airconditioning in uw motorvoertuig.

U kunt deze onnodige ergernis makkelijk voorkomen door de auto airco jaarlijks goed te onderhouden en indien nodig de auto airco te repareren. Zodoende beperkt u het risico op een defecte auto airco en vermijd u eventueel onnodige airco reparatie kosten.

Toch valt een kapotte auto airco niet altijd te voorkomen en kunnen er diverse storingen optreden. Een veel voorkomend defect daarbij is een lekkage in het aircosysteem van uw auto. Indien uw auto airco dergelijke storing signalementen vertoont is het belangrijk uw auto airco direct te repareren. Om een auto airco reparatie met dergelijke defecten te vereenvoudigen is het raadzaam om UV kleurstof, ook wel UV-detectievloeistof genoemd, aan de koelvloeistof toe te voegen om een eventuele lekkage snel en effectief detecteren. Indien zich vervolgens zo’n lekkage voordoet kan men sneller en doeltreffender te werk gaan, waardoor u onnodig hoge airco reparatie kosten bespaart blijven.

Overige airco problemen zijn vaak te verklaren door een kapotte condensor, een versleten filter/droger of een defecte airco compressor. Om dergelijke airco problemen te voorkomen is het verstandig de airco met enige regelmaat in gebruik te nemen (in alle seizoenen) ter bevordering van de werking van uw airco. Uw airco smeert namelijk ,mits ingeschakeld, diverse airco onderdelen waardoor de levensduur van uw airco aanzienlijk vergroot wordt en onnodige airco reparatie kosten voorkomen kunnen worden.