Opdracht plaatsen Inschrijven als monteur

Het is altijd vervelend als uw auto startproblemen ondervindt, vooral als u achteraf constateert dat dit te maken heeft met een lege of kapotte auto accu. In de meeste gevallen zijn dergelijke gebreken namelijk gemakkelijk te voorkomen en/of op te lossen. De meeste moderne auto’s zijn immers voorzien van een dashboard systeem dat een melding geeft indien zich problemen met de accu voordoen. Dit kan uiteenlopende redenen hebben, maar de meest voor de hand liggende oorzaak is een te lage accuspanning.

Een auto accu gaat  ten slotte niet oneindig mee en zal in de loop der tijd niet voldoende stroom meer vast kunnen houden om de auto te starten. Indien dergelijke defecten zich voordoen is het belangrijk zo spoedig mogelijk de auto accu te controleren en indien nodig de accu te vervangen. Want tot slot wilt niemand stil komen te staan!

U merkt dat uw auto accu vervangen dient te worden als de accuspanning niet gelijkmatig meer vast gehouden kan worden of als de accu zelfs helemaal niet meer oplaadt. De levensduur van uw accu is daarbij sterk afhankelijk van de weersomstandigheden, het accu onderhoud en uw rijgedrag. En ondanks dat de meeste nieuwe auto accu’s op papier een levensduur van circa 6 jaar hebben blijkt dit in de praktijk dikwijls af te wijken van de werkelijkheid. Het is, met name in koude periodes, dus belangrijk de accu goed te controleren en indien nodig de accu te vervangen.

Daarbij het is mogelijk om uw accu zelf te vervangen, maar dan is het wel belangrijk om u vooraf goed te informeren over de juiste montage methode en het type accu dat hoort bij uw voertuig. Tegenwoordig moet er tijdens het verwisselen van de accu bij moderne auto’s namelijk toch stroom door de auto blijven lopen om storingen in de auto computer te voorkomen.